Home / Over ons

ExpressionEngine: waarom dit het beste CMS is

ExpressionEngine: waarom dit het beste CMS is

Alles over ExpressionEngine CMS

0to9 ontwikkelt op basis van diverse content management systemen. De complexiteit van de online vraag bepaalt de keuze voor het systeem. Onze voorkeur voor complexere aanpakken ligt bij ExpressionEngine.

Bekijk deze voorbeelden die gebruik maken van ExpressionEngine:

  • Allesuitjezelf.nl - Hét online loopbaan en ontwikkelingsplatform voor gemeente professionals
  • Stork.com - Wereldwijde speler op het gebied van onderhoud en asset-management voor de industrie.  

Expression Engine support en ondersteuning

Al jaren bieden wij naast het opzetten en inrichten van nieuwe systemen, ook uitgebreide support mogelijkheden ter ondersteuning van uw bestaande ExpressionEngine CMS. Ons team van developers staat ook buiten kantoor uren klaar indien uw website niet meer bereikbaar is.   

Expression Engine: Open Source CMS

Bij het open source CMS ExpressionEngine ligt de focus op het zo eenvoudig mogelijk beheren van content. Door het uitgebreide rechtenbeheer kunnen we het CMS echt tailor made samenstellen.

Zonder zaken die niet nodig zijn; zo blijft de aandacht op het makkelijk en snel onderhouden van de website. We zijn daarbij nog niet op beperkingen vanuit het systeem gestuit.

full

Veilig en eenvoudig updaten

Om zo min mogelijk risico te lopen op kwaadwillende hacks is het belangrijk om altijd de laatste securitypatches te installeren. Gelukkig is dat in ExpressionEngine heel eenvoudig en met één klik geregeld.   

CodeIgniter/PHP

Onder ExpressionEngine ligt het open source PHP framework CodeIgniter, gebruikt door duizenden PHP developers wereldwijd. Daardoor loopt ExpressionEngine door haar snellere releases voor op andere CMS-en. Hierdoor kunnen maatwerk modules op een efficiënte, flexibele en robuuste manier ontwikkeld worden. Flexibiliteit, zonder dat we concessies hoeven te doen aan design of inhoud; de beoogde communicatiedoelstellingen staan voorop. Het CMS is met rechten te gebruiken in verschillende landen. Door de vele extra (third party) modules en plugins, evenals de vele koppel-mogelijkheden, wordt Expression Engine ook wel een CMF (Content Management Framework) genoemd.

Wereldwijd

Over de hele wereld verspreid zijn honderden ontwikkelaars bezig met het verbeteren en uitbreiden van het systeem. Nederland speelt daarbij een centrale rol; belangrijke ontwikkelaars van Expression Engine software komen uit of hebben banden met Nederland, waaronder 0to9. Wereldwijd wordt Expression Engine gebruikt door grote bedrijven als Sony, Adobe, Nike, Apple, Ford en de BBC.

Gebruiksvriendelijk CMS

Expression Engine is speciaal ontwikkeld als CMS voor websites met de doelstelling een gebruiksvriendelijke ervaring voor de gebruiker te realiseren. Beperkingen van het CMS zijn nauwelijks aanwezig, ons doel is om er voor te zorgen dat alle wensen en creatieve ideeën ook daadwerkelijk mogelijk zijn in het CMS.

Volledig „Open source‟

De broncode van het CMS is voor iedereen toegankelijk waardoor verschillende web ontwikkelaars tegelijk kunnen werken aan nieuwe toevoegingen (plug ins) en verbeteringen (updates). Een organisatie die gebruik maakt van ExpressionEngine, zit niet aan één bureau, partij of vendor vast wanneer ze zouden willen overstappen.

Gratis en zonder licentiekosten

Er hoeven geen jaarlijkse abonnementen worden afgesloten en er zit geen limiet op het gebruik.

Flexibel

Omdat het CMS zeer flexibel is, zijn er weinig beperkingen in het uiteindelijke ontwerp van de website. Ook kan het ontwerp van een website, die al ‘live’ staat, eenvoudig door 0to9 worden gewijzigd indien nodig, als ExpressionEngine wordt gebruikt maakt.

Meer weten over ExpressionEngine?

Bekijk hier alle features en mogelijkheden of neem contact op met Peter.

Meer weten?
Neem contact op.

Peter de Dijker

Lead Developer

Bekijk ook